Borst & van Gelderen

De man die de metro nam: expositie met Lionel Plak

ExpositiesOp zaterdag 4 augustus organiseren B&VG een eerste expositie, met werk van Lionel Plak, bij He.Ro in Amsterdam.

We quoten het Outsider Art Museum: 'Lionel is gefascineerd door logo's, landkaarten en schematische weergaven van bus- metro- en treinverbindingen. In kleurrijke lijsten benoemt hij graag alle haltes en stations van een route.

(foto: Sander Troelstra)

Hij werkt die eerst uit in potlood, waarna hij de woorden overtrekt in aquarel-kleurpotlood of viltstift. Een proces dat per tekening makkelijk drie maanden in beslag neemt.

Al die tijd draagt hij het werk mee om er op elk onbewaakt moment nog even aan te kunnen werken. Als de tekening voltooid is, heeft hij de route ook in zijn hoofd. Zo krijgt hij langzaam maar zeker het hele transportstelsel onder de knie.'

Vanaf de eerste dag dat wij Lionel's werk zagen, wisten we: deze kunstenaar gaan we supporten, en gaan we ook buiten de muren van 'outsider' locaties tonen. Zowel de werken met metrolijnen als de tekeningen waarop alleen geschreven is, vinden we prachtig.

Stay tuned!