Boeken & artikelen

Lebowski-uitgever OvG tekent voor drie boeken bij Uitgeverij Pluim

BoekPersbericht

Amsterdam, 19 juli 2018

LEBOWSKI-UITGEVER OSCAR VAN GELDEREN TEKENT VOOR DRIE BOEKEN BIJ UITGEVERIJ PLUIM

Op woensdag 20 juni dit jaar publiceerde Oscar van Gelderen een essay in de Volkskrant over het boek 'Ontwenning' van Leslie Jamison, waarin Van Gelderen zijn eigen ervaringen — inmiddels tien jaar van het roken en drinken af — combineerde met een analyse van Jamisons boek. Het artikel was twee dagen het best gelezen stuk op de website van de Volkskrant en leverde veel reacties op, van ingezonden brieven tot reacties op social media.

Kern van het verhaal: hoe bouw je een nieuwe identiteit op? Hoe vind je jezelf opnieuw uit in het leven, hoe ga je om met schaamte, en met een buitenwereld die afvalligheid (ongezelligheid, afkeren van de groep) afkeurt?

Deze thema's zullen terugkomen in drie verschillende boeken die in de komende jaren bij Uitgeverij Pluim zullen verschijnen.

Mizzi van der Pluijm: 'Ik heb Oscar altijd bewonderd om zijn moed en literair inzicht en ik ben blij dat die twee nu bij Pluim samen vorm krijgen.'

Oscar van Gelderen verheugt zich op de samenwerking: 'Is dat gezuip toch nog ergens goed voor geweest.'

De deal werd gemaakt door literair agent Marianne Schönbach. Zij bracht eerder Ontroerend goed: van kunst kijken naar kunst kopen, een boek van Van Gelderen en zijn echtgenote Manuela Klerkx, onder bij Uitgeverij Meulenhoff, waar het in februari 2018 is verschenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Uitgeverij Pluim, via:

Steff van Dorp
svandorp@uitgeverijpluim.nl
06 22106086

Het artikel in de Volkskrant over Ontwenning van Leslie Jamison staat hier.